© https://share.google/B4YumjjresJNnRLEz
У ЗМІ з’явився повний перелік страв із меню урочистого ланчу. Досьє знайшли в готелі Hotel Captain Cook в Анкориджі (США) — документи залишили у спільному принтері бізнес-центру близько дев’ятої ранку, всього за кілька годин до запланованої зустрічі лідерів. У восьми сторінках, підготовлених офісом голови протоколу США (Office of the Chief of Protocol), містилися погодинний розклад, карта розсадки, а також офіційна назва події — Luncheon in honor of His Excellency Vladimir Putin. Згодом NPR, The Daily Beast, The Guardian, New York Post та інші провідні видання підтвердили справжність меню. У ньому були вказані такі страви:
-
Green Salad with Champagne Vinaigrette — легкий зелений салат із вишуканою заправкою на основі оцту з шампанського;

-
Filet Mignon with Brandy Peppercorn Sauce — ніжний стейк філе міньйон у вершковому соусі з бренді та цілими зернятами перцю;
-
Halibut Olympia — камбала, запечена під ніжною сметанно-майонезною заливкою або хрустким паніруванням до золотистої скоринки;
-
Crème Brûlée — класичний французький десерт із ванільного заварного крему під карамелізованою цукровою скоринкою.
Меню, яке мало стати символом дипломатичного жесту, виявилося лише частиною архівної історії — «ланчу, що ніколи не був поданий».
Putin and Trump’s Luncheon That Never Happened: Media Published the Full Menu
The full list of dishes from the planned ceremonial luncheon has surfaced in the media. The dossier was discovered at the Hotel Captain Cook in Anchorage (USA) — the documents had been left in a shared business center printer around 9 a.m., just a few hours before the scheduled meeting of the leaders. The eight-page packet, prepared by the U.S. Office of the Chief of Protocol, contained the hourly schedule, seating chart, as well as the official title of the event — Luncheon in honor of His Excellency Vladimir Putin. Later, NPR, The Daily Beast, The Guardian, the New York Post and other major outlets confirmed the authenticity of the menu. It listed the following dishes:
-
Green Salad with Champagne Vinaigrette — a light green salad with a delicate dressing based on champagne vinegar;
-
Filet Mignon with Brandy Peppercorn Sauce — a tender filet mignon steak served with a creamy brandy and whole peppercorn sauce;
-
Halibut Olympia — halibut baked under a light sour cream–mayonnaise glaze or crisp breading until golden;
-
Crème Brûlée — a classic French dessert made of vanilla custard topped with a thin layer of caramelized sugar.
The menu, intended as a symbol of diplomatic gesture, ultimately became only a part of archival history — a “luncheon that was never served.”
©
©
43